Hack Kernel.org treft systemen ontwikkelaars

Op tweakers.net staat te lezen dat ontwikkelaars die meehelpen aan het schrijven van de Linux-kernel hun systemen moeten controleren op mogelijke inbraken en malware. Dat schrijft een van de ontwikkelaars in een mailinglist. Aanleiding is de hack op Kernel.org.

De lekken zijn inmiddels gedicht en Kernel.org is weer online. Projectleiders raden ontwikkelaars echter aan om de sleutels voor het uploaden van code te vernieuwen. Bovendien moeten ze controleren of hun systemen vrij zijn van rootkits en andere soorten malware. “Uit een analyse van de hack van Kernel.org blijkt dat op z’n minst de systemen van sommige ontwikkelaars getroffen zijn”, schrijft ontwikkelaar Greg Kroah-Hartman.

Lees verder bij Tweakers.net.

Also read:  Microsoft’s Free Security Tools - URLScan Security Tool

Jan Reilink

My name is Jan. I am not a hacker, coder, developer, programmer or guru. I am merely a system administrator, doing his daily thing at Vevida in the Netherlands. With over 10 years of experience, my specialties include Windows Server, IIS, Linux (CentOS, Debian), PHP, websites, optimization and security. More about me @ www.reilink.nl.

Leave a Reply

%d bloggers like this: